Saunan lasiseinä

Vihdoin ja viimein toi eräs oranssi suomalainen logistiikkayritys suuren lasisen paketin pihalle.

Saimme kauan odotetun löylyn ja suihkuhuoneen välisen lasiseinän perille. Lasiseinä tilattiin netraudan kautta Virolaiselta yritykseltä. Oli huomattavasti halvempi kuin Suomessa tehdyt. Samalta toimittajalta tilasimme mm. lasisen oven suihkun ja apukeittiön väliin ja homma toimi hyvin ja laatu tuntui olevan kohdillaan, joten uskalsimme luottaa heihin tässäkin. Seinä on tehty 8 mm karkaistusta lasista. Meillä lasin sävynä oli savunharmaa.

davLasit olivat hyvin pakattuna ja kaikki tarvittava oli paketissa mukana lasisilikonia myöten. Lasit oli pakattu kuvassa näkyvien rimojen “sisään”, joten pysyivät hyvin suorina ja niitä oli helppo liikuttaa pelkäämättä, että menevät rikki. Kiinnitykseen tarvittavat U listat olivat mukana valmiina oikean pituisiksi sahattuna.

Ensin kiinnitettiin U listat alustoihin. U listoissa oli reiät ruuvaamista varten ja niillä kiinnitinkin ylälistan kattoon paneeleihin mutta seinässä ja varsinkin tuossa vaakatason kaakelissa en halunnut tehdä reikiä kaakeliin ja alla olevaan vesieristykseen, joten liimasin lista ihan vain saniteettisilikonilla kaakeliin.

davNuo kannattaa ensin mallailla mitan ja vatupassin kanssan kohdilleen, tehdä vaikka pienet merkit niille ja vasta sitten alkaa läträtä silikonin kanssa. Tulee vähemmän siivottavaa silikonisotkua sitten.

davensin laitoin pystysuorat paikoilleen suoraan, sen jälkeen vaakasuorat oli helppo laittaa sitten vain niiden väliin.

davensin kattolista ja vielä viimeiseksi alalista

davja sitten vain vähän lasisilikonia listoihin sisälle ja työnnetään lasit paikalleen. Ensin kuitenkin ajattelin oikaista hieman ja saada nopeammin valmiiksi. Mittasin etäisyydet laseista ja ruuvasin oven saranat paikalleen.

davEnsimmäiseksi laitoin ison lasin, eli joka tuli tuohon oikealle tuon tason päälle. Se meni suht helposti mutta sitten huomasin, että se oli jostain syystä hieman vinossa. Ensin ajattelin, että sillä ei ole väliä mutta kun koitin asentaa oven päälle tulevaa pikkupalaa, ei se mahtunutkaan paikalleen. Se oli liian pitkä. Ensin ajattelin sen johtuvan tuosta vinoudesta, mutta kun mittailin hieman, näytti se olevan liian pitkä vaikka iso lasi olisikin ollut suorassa. Ei auttanut muu kuin ottaa se pois ja laittaa viestiä toimittajalle, että oli tullut liian iso pala. Laitoin samalla puupalan ovenkarmin ja ison lasin väliin kangottamaan lasia suoremmaksi sillä aikaa kun sen liimaukset kuivuivat. Se suoreni hieman mutta ei vielä täysin suoraksi. Kun jälkeenpäin mietiskelin, missä meni vikaan huomasin ainakin yhden asian, joka luultavasti aiheutti vinouden. Kun olin liimannut U listat tason päälle ja seinään, oli siinä nurkassa silikoni. Tätä silikonia en ottanut listan alta pois. Uskon, että se kangottaa listoja hieman ja vääntää lasia vinoksi. Loppujen lopuksi jäi kuitenkin arvoitukseksi, että olisiko alkuperäinen pikkupala kuitenkaan mahtunut paikalleen vaikka olisin silikonin hoksannutkin ottaa pois. Lisäksi tässä vaiheessa laitoin oven väliaikaisesti paikoilleen ja samalla huomasin, että ovi olis tullut liian ylös jos alkuperäinen pala olisi ollut paikoillaan. Eli ovi oli tullut liian ylös. Tässä siis olisi kostautunut se, että koitti oikaista. Ei kannata. Otamme opiksi.

Otin yhteyttä toimittajaan ja he kyllä hienolla asiakaspalveluasenteella lupasivat toimittaa uuden palan uusilla mitoilla pelkillä postituskuluilla. Jäämme odottamaan sitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *