Maalämpöpumpun asennus

Vihdoin ja viimein päästiin asentamaan itse maalämpöpumppua.

LVI urakoitsija Jonaksen kanssa otettiin tuo noin 300 kiloinen paketti autotallista ja nykästiin se paikalleen. Nokkakärryille meni helposti. Eikä mitään mennyt edes rikki 😀

Tuossa se sit nököttää. Vieressä putkistoa, jota tuossa on jo alettu rakentamaan, sekä tuo lisävolyymitankki.

davTuosta sitten oli hyvä Jonaksen jatkaa putkihommia. Pumppu oli saman kokoinen kuin vanha varaaja, joten se mahtui hyvin varaajan vanhalle paikalle. Erillistä lämminvesivaraajaa ei enää tarvittu, koska tuossa pumpussa se on integroituna.

davdavPumpusta piti asennuksessa irroittaa etulevy, jotta päästiin sisällä olevaan elektroniikkaan käsiksi. Liitettävät lisävarusteet, kuten erillinen toisen lämpöpiirin ohjaus, sekä sisä- ja ulkolämpötila-anturit piti liittää itse tuonne sisällä olevalle piirikortille.

davOnneksi mukana tulleiden, ihan hyvien ohjeiden avulla, jopa tällainen sähköinsinööri osasi sen tehdä. Eli silloin sen kyllä osaa ihan kuka vain 😉

davTuossa ylhäällä vähän lisää sähkö- sekä anturivetoja ja lisäksi putkitusten vetoja. Tein nuo sähköjen ja anturien liitännät tuollaisiin asennusrasioihin niin näyttää vähän siistimmältä.

Hommat jatkuu..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *