Loma

Välillä remontista pitää ottaa lomaakin.

Sen verran kauan tuossa remontissa venähti, että välillä pitää tehdä muutakin. Pakkasin perheen autoon ja lähdettiin kohti Vimmerbyta. Vimmerby on Ruotsissa, Tukholmasta noin kolmisen tuntia lounaaseen. Vimmerbysta löytyy Astrid Lindgren maailma, jossa voi tutustua kaikkiin hänen satujensa hahmoihin ihan “livenä”. Ihan  mukava ja mielenkiintoinen paikka perheelle. Meidän tytöt ainakin tykkäs.

Matka alkoi laivamatkalla Turusta Tukholmaan. Jonossa odottamassa vuoroa ajaa laivaan.

davnassikat otti ilon irti laivamatkasta. Olishan tuonne ollut kiva itsekin sukeltaa mutta kun ei kehtaa..

dav

Lindgrenin puistossa pääsi myös maistelemaan Ruotsin kansallisia herkkuja Vaahteramäen Emilin ajoilta kuten mm. raggmunkar ja fläsk. Tämä sitten käytännössä osoittautui olevan röstiperunoita ja paistettua pekonia. Suurinpiirtein.

dav

Löytyi myös Katto Kassisen lääkettä nassikoiden mussutukseen

hdr

Puistossa oli mahtavat rakennelmat eri saduista, joissa pääsi tutustumaan saduissa esiintyviin paikkoihin. Esimerkkinä Ronja Ryövärintyttären linna

dav

Astrid Lindgren maailman jälkeen suuntasimme takaisinpäin puoleen väliin tukholmaa, eli Kolmårdeniin. Aika mahtava eläinpuisto. Sieltä löytyy vaikka mitä mukavaa tekemistä ja katsomista vaikka usemmaksikin päiväksi.

hdrNassikoille huvituksia ja tietysti kaikki eläimet

dav hdr dav dav mdeToi on nykyään jo niin iso paikka, että vähintään 2 päivää saa varata tuolla käymiseen. Oltiin Kolmårdenissa muutama vuosi sitten ja oli kyllä paljon tuttua mutta oli tullut kaikenlaista lisääkin. Bamse maailma oli kokonaisuudessaa ihan uusi huvipuisto tuolla alueen keskellä. Lisäksi oli bussiajelu eläinten keskellä vaihtunut köysirataan, eli vaijerista roikkui koreja, jotka kulkivat alueen yläpuolella ja sieltä sai katsella eläimiä. Kolme päivääkin olisi saanut menemään helposti, jos olisi oikein ottanut kaiken irti. Nyt taitaa olla Kolmården lähin paikka missä näkee delfiinejä, kun ne Tampereelta poistettiin. Toivottavasti nämä puunhalaaja hömpät ei iske Kolmårdeniin. Delfiinishow siellä on todella näyttävä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *