Pölyn keskellä

No niin. Nyt on lattiaan urat tehtynä.

davdavVielä osasta pitää piikata pois tuo keskusta mutta sahaus on tehty. Tuo hommahan meni niin, että lvi uratkoitsijan piti tuo tehdä mutta kaveri alkoi miettimään työmaakokouksessa, että haluatko säästää pari tonnia työkuluissa, sahaa ite. No minähän händimäninä hakeen vuokraamosta urasahaa ja innokkaana sahaamaan tuota viikonloppuna. Ja voi jumankauta, nyt ymmärrän miksi se lvi kaveri ei halunnut tehdä tuota ite. Oli kyllä niin maan perusteellisen veemäistä hommaa, että en enää koskaan halua tehdä tota. Saha oli sellainen käsisirkkelin näköinen saha, jossa oli kaksi timanttilaikkaa vierekkäin. Ne säädettiin halutulle etäisyydelle ja haluttu syvyys.

Aloitin innokkaana sahauksen. Vuokraamossa setä sanoi, että laita imuri niin ei pölyä niin paljon. Laitoin ihan tavallisen vanhan “koti-imurin” siihen kiinni ja kun olin sahaillut vähän aikaa niin huomasin, että ilma oli niin sakea pölystä, että ei nähnyt yhtään mitään. Aloin tutkimaan, että miksi ei pölynimuri ime mitään ja, no, selvisihän se. Pöly oli niin hienoa, että se oli tukkinut koko imurin, moottori oli käynyt mutta ei saanut imettyä mitään, joten se oli kuumentunut niin, että koko moottori ja sitä ympäröinyt muovikuori oli sulanut yhdeksi isoksi möykyksi. Se lensi roskiin. No sitten vähän aikaa päätä raavittua keksin, että takan tuhkaimuri on tehty hienoa pölyä varten. Laitoin sen kiinni ja sahaus jatkui. Pääsin taas vähän matkaa ja siinä sama homma. Pöly tukki koko laitteen ja se kuumeni liikaa. Meni joku ylikuumenemissuoja päälle ja imuri lakkasi toimimasta. Vähän aikaa kun sitä oli vilvoiteltu niin se alkoi taas toimimaan vähäksi aikaa mutta jälleen uudestaan sama vika. Tätä kun oli tehty muutama kerta, ei se enää herännyt ollenkaan. Roskiin. Jatkoin vielä vähän kuitenkin sahausta mutta sitten lakkasi toimimasta itse saha. Se ei lähtenyt toimimaan millään. Palautin sahan sitten seuraavana arkipäivänä ja sain uuden tilalle. Uusi olikin sitten aivan uusi, käyttämätön. Samalla sain lainaksi ison teollisuusimurin ja näillä kahdella homma menikin sitten kuin tanssi. Saman verran mitä tein vanhalla koneella kahdessa päivässä, tein uudella kahdessa tunnissa. 👿

davSitten siivottin. Ja sitä pölyä oli sitten ihan koko talossa, ihan joka paikassa. 😳

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *