Chili-kastike

Kasvihuoneessa oli meillä yksi chili pensas, jossa alkoi roikkua kiitettävän paljon valmiita chilejä.

Pitkään mietin mitä niistä tekisi, miten ne säilöisi, jotta saisi niistä hyödyn irti koko talveksi. Kaveri vinkkas, että tee jonkinlainen kastike. No surffailin netissä pitkään ja etsin reseptejä mutta ei löytynyt oikein mitään, joka olisi suoraan sellaisenaan iskenyt. Kehittelin sitten itse päästä.

Ensin poimin chilit puskasta, niitä tuli noin 250g.

IMAG0938

Tässä suurin piirtein ne ainekset, mitä kastikkeeseen käytin:

IMAG0940Eli resepti oli suurinpiirtein tälläinen:

  • 250g tuoreita chilejä
  • 250g tomaattimurskaa
  • 2 reilua valkosipulin kynttä
  • 1 pieni sipuli
  • n. 1dl vettä
  • 0,5 dl etikkaa
  • 3 tl suolaa
  • 3 tl atamonia

Laitoin kattilaan tilkan öljyä ja kuullotin nopeasti hieman hienonnettuja sipuleita. Lisäsin kaikki muut ainekset paitsi atamonin. Chilit olin pilkkonut vähän pienemmiksi paloiksi. Annoin hautua noin 20 minuuttia, kunnes seos oli hieman paksumpaa. Soseutin soosin mixerillä ja lisäsin atamonin sekaan. Samalla kun soosi kiehuskeli liedellä, laitoin lasipurkit uuniin kuumenemaan ja kannet kuumaan atamon liukseen, jotta ne olisivat kunnolla desinfioituneita. Kun soosi oli valmista, laitoin sen purkkeihin ja kannet tiukasta kiinni. Nyt ne saa tasaantua muutaman viikon viileässä ja sitten vain toivotaan, että säilyvät. Saa nähdä miten käy.

Pikkuisen jo maistoin ennen purkittamista ja kyllä poltteli ihanasti 😈

IMAG0942

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *