Vielä pizzauunista

No nyt sitä itserakennettua uunia on päästy kokeilemaan jo useamman kerran. Alkaa pikkuhiljaa tulemaan käsitys uunin toiminnasta ja siitä miten sitä pitää käyttää.

Aiemmin kirjoitin, että uunin pohja tuntuu siltä, ettei se oikein varastoi lämpöä. Nyt kun sitä oli kokeiltu muutaman kerran tämä alkoi vaivaamaan kunnolla. Niinpä ajattelin tehdä sille jotain. Hain lisää tulitiiliä ja muurasin pohjalle toisen kerroksen tiiliä. Ei muuten ollut ihan helppo nakki kun muuraus piti suorittaa uunin sisätiloissa pienestä suuaukosta. Oli muulla perheellä naurussa pitelemistä kun isännästä ei välillä näkynyt muuta kuin uunin suuaukosta sätkivät jalat 😆

No sain sen kuitenkin tehtyä. Tämän jälkeen laitoin siihen päälle vielä kolmannen kerroksen mutta vain keskelle ikäänkuin “paistoalustaksi”.

IMAG0925IMAG0926

 

 

 

 

 

Tätä alustaa en muurannut vaan tiilet ovat siinä ihan irrallisena, näin ne voi helposti vetää uunista pois ja latoa takaisin esim. puhdistusta tms. varten. Luin jostain netistä, italialaiselta uuneja käsittelevältä sivulta, että optimaalisin etäisyys uunin kattoon lämpösäteilyn yms kannalta olisi noin 40cm. Nyt tämän korotuksen jälkeen se oli noin vajaa 45cm, joten aletaan olla lähellä.

Ja kuinka ollakaan. Tämä tuntui tehoavan. Nyt ollaan uunia käytetty useampi kerta tämän lisäyksen jälkeen ja nyt tuntuu, että toimii kuin buicki. Nyt riittää lämpöä ja se tuntuu tulevan myös tasaisemmin. Nyt ollaan päästy aika hyvin siihen amerikkalaisten “90 sekunnin” pitsaan. Nyt alan olla tyytyväinen uuniin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *