Yötön yö

Parasta juhannuksessa on rento yhdessäolo ja hyvä ruoka. Mun mielestä.

Onhan niitäkin jotka kasaavat kokoon juhannuskokon joka vuosi mutta onko se nyt sitten niin hauskaa. Ensin takutaan monta tuntia, että saadaan se läpimärkä risukasa edes palamaan. Sitten kun siihen on kaadettu koko bensavarasto, poltettu kulmakarvat ja silmäripset, saadaan ehkä noin tunnin hupi liekeistä. Sen jälkeen joudutaan seisomaan vahtimassa sitä savuavaa ja kytevää kasaa koko hemmetin yö, ettei polteta koko metsää. Ei kiitos.

Mieluummin katetaan nätille paikalla kunnon juhannuspöytä

IMG_1061

ja nautiskellaan hyvässä seurassa erinomaisia grilliherkkuja ja kylmiä juomia.

Päälle maistuvat aina makeat jälkkärit

IMG_1076                                   IMG_1085

Ja se tekeminen. No, aikuiset nauttivat yleensä sen puutteesta mutta nassikat sen keksimisestä. Ja yleispätevä sääntö maailmassa tuntuu olevan edelleen, jos vain lähellä on vettä, ei tekemisen puutetta tule. Riippumatta veden lämpötilasta. Juhannuksena +15ºC. No ei ihan jäitä ollut seassa mutta..

IMG_1073

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *