Pizzapöytä

Tuli tuossa aiemmin tehtyä se leipomispöytä, tai oikeammin se alusta siihen. Nyt piti kehittää jotain varsinaista pöytää sen alle.

Hain hieman puutavaraa, kyllästettyä, jotta kestää ulkona ja aloin suunnittelemaan. Ensin piirtelin hahmotelmaa paperille mittojen kanssa ja sitten alkoi rakennus/tuotekehittely.

IMAG0841

Homma menikin vähän tuotekehittelyn puolelle, koska rakentaessa joutui tekemään suunnittelemattomia ratkaisuja. No en ole mikään puuseppä tai muutenkaan rakennusinsinööri, joten hommat opitaan kantapään kautta. Ideana tässä oli, että pöytä olisi kokoontaitettava, jotta sen saa kätevästi varastoon talteen. Ensin tein alustuen itse metallilevylle

IMAG0848Sitten tein rungon

IMAG0849

Sen jälkeen tein tuon välitason. Siinä oli ensin ajatus, että olis molemmilla puolilla niin, että alastaitettuna ne muodostaisi koko alan tason mutta silloin paketista tuli kokoon taitettuna liian paksu eikä päälilevy mennyt enää alas. Meitsin mielikuvitus ei riittänyt keksimään tuossa kohtaa siihen ratkaisua, joten siitä tuli sitten tällainen

IMAG0850

Ihan riittävän tukevalta pöydältä tuo tuntui, joten sitten vain viimeiseksi metallinen leivonta-alusta tuohon päälle. En halunnut siihen tehdä reikiä tai ruuviin kantoja taikinaa rikkomaan, joten testataan liimaamalla. Jos ei liima ajan kanssa tunnu pitävän, pitänee sitten vetästä myöhemmin ruuveilla nurkista se kiinni

IMAG0851

Tuo siis toimii siten, että ensin päällyslevyä nostetaan hieman ylös, taitetaan alataso sivua vasten ja kiinnitetään se hakasella.

IMAG0852

Sitten taitetaan molemmat sivut takaseinää vasten (ne on kaikki saranoilla kiinni toisissaan). Lopuksi lasketaan päällyslevy sivujen päälle alas

IMAG0854

Näin se menee aika kapeaan tilaan varastoon suojaan vaikkapa talveksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *