Muuraushommat jatkuu..

Viimeinkin tuli taukoa loputtomalta tuntuvilta kevätsateilta ja pääsi jatkamaan uunin tekemistä. Nyt oli vuorossa kuoren tekeminen “domen” päälle.

Villathan oli laitettu aiemmin eristeeksi ja uuni odotteli poutasäätä pressun alla. Eipä siinä sen kauniimpia krumeluureja, kuraa vain kasaan. Homma toimi ihan helposti kun muisti yhden asian. Muuratessa tuollaista pystysuoraa seinää, laastista ei kannata tehdä liian löysää. Uskokaa pois, mää tiedän.. 😀

IMAG0842

Tuossa kuvassa on menossa toinen kerros. Tuosta olisi ehkä tullut parempi ja “tukevampi” jos olisi tehnyt kerralla tuon paksun kuoren mutta siinä kävi niin, että minulla oli laastia liian vähän, joten tein kahdessa erässä tuon kuoren. Ensimmäinen kerros oli noin 10-20mm paksu ja parin viikon päästä ensimmäisen kerroksen kuivuttua (ja taas niiden hiivatin sateiden loputtua) tein toisen kerroksen, josta tuli noin 20-30mm paksu. Kun kaikki kura oli läivitty paikalleen, yritin vielä silitellä sen sileäksi ja siistiksi pinnaksi. Tuohon kuoren tekemiseen käytin Weber.Vetonitin laastia muistaakseni 414:ää. Kuituvahvistettua laastia, joka toivottavasti kestää säät ja lämmönvaihtelut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *