Jatkoa pizza-uunille

Talvi kääntyy kesäksi, jolloin voi taas puuhailla omallakin pihalla. Pizza-uuni projekti jatkuu.

Ajatuksena oli, että eristyksen kanssa lämpö pysyisi paremmin uunissa tallessa. Tämä ominaisuus tulisi varsinkin tarpeeseen, jos tekee jotain pidemmän valmistusajan vaativaa, kuten vaikka leivän paistoa tai jotain padan haudIMAG0822uttamista tms.

Tuumasta toimeen. Laitoin ensin foliota koko kupolin päälle, jotta se osaltaan heijastaa lämmön takaisin sisälle. Ehkä se myös estää kosteuden tulon tiilimuurattuun kupoliin ja ehkäisee osaltaan pikkuhiljaa sen rapautumista. Voi olla, että tämä on ihan harhaa mutta onpahan siellä nyt. Tässä vaiheessa naapurit varmaan alkoi katteleen, että mitähän avaruuspalloa se hullu siellä nyt väsää 😈

Tuohon päälle sitten ladottiin 50mm paksua palovillaa. Se piti leikkoa pieniksi paloiksi ja homma tehdä palapelinä, koska tuo villalevy on niin jäykkää tavaraa, että se ei paljoa taivu.

Koko komeuden kiinnitin sitten kanaverkolla. Tähän päälle olisi sitten tarkoitus muurata laastista noin 30-50mm paksuinen kuori. Siitä lisää myöhemmin.

IMAG0824

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *